Задолжително

Сакате врвни станови, со одличен распоред и супер цена?! Прочитајте за Атриа

Напишано од The Gentleman

Александрија е населба која претставува спој на квалитет и врвна цена на станови. Развојот на оваа населба која започна да се гради во 2015 година, полека го добива својот лик,  со што со сигурност влегува во најпопуларните и најмодерни места за живеење во Скопје.

Во Александрија веќе се изградени неколку згради, а се градат уште неколку нови, но посебно се истакнува една – АТРИА.

Атриа е зграда која навистина остава без здив. Првата зграда со атриум во внатрешноста кој ви дава чувство како да сте во природа, опкружена со растенија и природно зеленило во внатрешноста ја прави оваа зграда навистина посебна. Атриа ќе биде објект во кој ќе биде внесен микро еко-систем со внесување на зеленило во самата зграда. Средишните простори ќе бидат отворени со атриум и ќе имаат стаклен кров како извор на природна светлина. Објектот ќе биде збогатен со зелени градини по целата висина на внатрешниот простор, кои ќе му дадат една убава форма, а на станарите ќе им дадат чувство на живот во природа. Овие зелени градини се предвидени за заедничка употреба со што ќе го подобрат социјалниот живот во објектот

Целокупната зграда е правена по најсовремени стандарди, користејки најквалитетни материјали при самата градба. Внарешната и надворешната изолација е направена толку квалитетно што и во лето и зима ќе имате идеални услови. Термофасадата која е планирана ќе овозможи дополнителна заштеда и при најекстремни темпретаури, а  керамичките блокови од 10цм и У врска со акрилен малтер кој е водоотпорен и отпорен на атмосферски влијанија и УВ зрачење, ќе направи да имате топлина во зима и свежина во лето. Термо блок 20см најдобра термоизолација и 10 см стиропор, која истовремено обезбедува и оптимално струење на водената пареа за пријатна микроклима.

Внатрешната изолација е направена од природни материјали кои се здрави за човекот и околината, имаасамостојно регулирање на влажноста на воздухот, придонесуваат зза бавно ширење во случај на пожар, отпорни се на гребење и имаат можност за лепење на тапети и керамика. Имаат внатрешен гипсен малтер KNAUF MP 75 L , машинско нанесување и максимална прецизност  и имаат одлична врска со пдлогата.

Posted by Фабрика "Карпош" on Понеделник, 25 ноември 2019

Како инвеститори Фабрика Карпош секогаш се грижат своите купци да добијат врвен квалитет и одличен распоред на станбените единици. Така и овој пат, се погрижија да имаат прозорци PVC антрацит од познатиот производител Саламандер од највисока енергетска класа А, беспрекорна звучна изолација, оптимална сончева светлина и четирисезонско трослојно стакло за заштита при промена на надворешна температура.

Местоположбата на Атриа е посебна, се наоѓа речиси на самата главна улица која ве поврзува со повеќе делови на Скопје. Во близина е на училишта за основно и средно образование, градинки, игралишта, паркови, маркети, банки, автобуска постројка, амбуланти, зелен пазар, и што уте не. Во непосредна близина е и Скопје Сити Мол и е на само 5км од центарот на градот.

ПОНУДА НА СТАНОВИ ВО АТРИА

За повеќе информации контактирајте ги на 071371795 или на info@fabrikakarpos.com.mk

За авторот

The Gentleman