Пијалоци

Само за вистинските љубители на виски – Macallan Estate

Напишано од Mr. N

Macallan го претставува своето најново виски – Macallan Estate, со редок вкус создаден од јачмен кој произлегува од нивната дестилерија.

Нивниот јачмен е веќе дел од различни типови кои потекнуваат од нивната дестилерија, па затоа ова виски е различно затоа што е направено специјално со овој тип. Јачменот се дестилира еднаш годишно во период од седум дена, а обично е резервиран за најдоброто виски на овој бренд.

Новиот пијалок се состои од богата боја на костен, дрвенести зачини, ванила и екстракт од портокал за поубав мирис. Неговите црешни ноти се исто така присутни, надополнети со карамела, банана и топли зачини.

 

За авторот

Mr. N