Најново

Samsung го претстави новиот најнапреден смартфон – Galaxy S20 Ultra

Напишано од Mr. N

Samsung успеа во намерата да го претстави новиот најнапреден камера смартфон Samsung Galaxy S20 Ultra кој е нов крал во оваа категорија и се чини дека барем засега ја добива битката со конкуренцијата.

Samsung Galaxy S20 Ultra доаѓа со четири главни камери на задната страна, од кои примарниот сензор има 108 мегапиксели, а сите заедни се обединети преку напреден систем базиран на вештачка интелигенција за одредување на најдобриот кадар во секоја ситуација.

Со напредната стабилизација ќе може да снимање акциони видеа во движење без затресување на кадрите. Исто така може да снимате и видеа со 8K HD резолуција и со новата 5G мрежа за час да ги аплоадирате на YouTube или пак да ги гледате на 8K HD телевизор.

Повеќе информации може да видите на следново видео

За авторот

Mr. N