Серии

Серија која мора да ја погледнете – Јужни Ветар

Напишано од Пјер

Серија која ќе ве освои од прва. Јужни Ветар е серија која ќе ве остави без здив и буквално ќе ја изгледате во еден ден.

Прво што треба да погледнете е филмот, а потоа да продолжите со втората сезона. Втората сезона е стигната до 6 епизода, а секоја наредна се прикажува во недела на РТС.

Главен лик во серијата е Милош Биковиќ, или како што многумина го нарекуваат балкански Леонардо Дикпарио. Се случува во Србија и ја прикажува мафијата на овие простори и нивната суровост, и вмешаноста на државата како клучен фактор кај сите нив.

Ремек дело, кое може да се носи со светски познатите серии Наркос и други.

Линк за гледање онлајн

Уживајте.

За авторот

Пјер