+18

Што е побитно, предиграта или сексот?

Напишано од Пјер

Фактот дека утринскиот брз секс е одличен не е спорен, али сепак треба малку повеќе време да се обрне на предиграта.

Сексологот Sari Loker тврди дека поголемиот број од луѓето мислат и веруваат дека самиот сексуален чин е главниот настан, но оние искусните знаат дека предјадењето (предиграта) често знае да биде и побитно од главното јадење.

The-role-of-foreplay-in-social-media

Истражувањата викаат дека и на мажите и на жените им треба од прилика 18 минути предигра за да доживеат потполно задоволство во спалната.

“Бакнежот, нежниот допир и оралниот секс понекогаш можат да бидат многу појаки, пожешки и повозбудливи од самиот сексуален чин. Клучот на секоја предигра е добро да размислите за тоа што вас ве пали и што ја пали вашата сакана, а овие желби и фантазии многу лесно може да се дознаат со добра комуникација помеѓу партнерите”, вели сексологот Локер.

 

За авторот

Пјер