Кариера

Што е тоа што ви ја убива продуктивноста на работа

Напишано од Пјер

Сакате да ја сочувате енергијата, да имате повеќе време и да станете попродуктивни и подобри, постојат неколу работи кои треба да престанете да ги правите…

Ова според пишувањата на Inc.com овие неколку нешта ви ја убиваат продуктивноста и ви го саботираат успехот:

1. Одложување

Врмето е кратко па затоа не го трошете залудно

2. Приговори

Сите имаат проблеми, но тие нема да побегнат со вашите постојани приговори.

3. Непотребно планирање

Доколку пред вас е некој непредвидлив предизвик, не смеете времето да го трошите на детално планирање.

4. Комплицирање

Секогаш ќе имате премногу работа па затоа не си го комплицирајте животот дополнително.

5. Озборување

Има многу луѓе околу вас кои приговараат, озборуваат и вртат со очите. Немојте да бидете еден од нив.

6. Изолација

Освен вас, има и други паметни луѓе на светот. Придружете им се и споределете ги идеите заедно со нив, наместо да се изолирате.

За авторот

Пјер

1 Коментар