Фитнес

Што ќе се случи со вашето тело доколку правите секој ден по 10 склекови?

Напишано од Mr. N

Многумина тврдат дека малите промени во животот може да создадат одлични резултати.

Фитнес инструкторот Кристен Домонел беше љубопитна и одлучи да додаде малку повеќе вежби во својата вообичаена фитнес рутина. Нејзиниот фитнес програм се темели на склекови и тоа 10 повторувања секој ден.

Погледнете што се случило со неа, а и на вас доколку ја испробате оваа програма

1. Вишок енергија

И покрај тоа што сте поспани и не сакате да научите, ако ги направите првите чекори, тогаш ќе почувствувате пораст на енергијата дури и пред  утринското кафе.

На овој начин ќе ќе го зголемите бројот на отчукувањата на срцето, дишењето и температурата на телото, што ќе ве натера да се чувствувате поудобно.

2. Мала промена во дефиниција на телото

И покрај тоа што не може да се промени вашето тело за месец дена, таа забележела мала промена.

Значи, во зависност од телото, може да забележите голем или пак никаков напредок.

 

За авторот

Mr. N