Стил

Што мислат Том Форд, Армани, Ралф Лорен за машката мода?

Напишано од Mr. M

Во последните неколку години, постојано се зборува за машката мода во Македонија. Македонските мажи менуваат стилови, се прилагодуваат на светските трендови, а преку постојано следење на модните сајтови добиваат храброст да направат промена. Тоа особено не радува.

Прочитајте што мислат големите модни икони низ светот за машката мода и како тие гледаат на неа.

  • Чевлите се оние кои го менуваат вашиот говор преку телото и вашиот став – Кристиан Лобутин.
  • Гардеробата не значи ништо, се додека некој не живее во неа – Марк Џејкобс
  • Разликата помеѓу стилот и модата е квалитетот – Џорџо Армани
  • Елеганцијата не се издвојува, туку се памети. – Џорџо Армани
  • Не се ставајте во трендовите. Немој да те поседува модата, туку ти да одлучиш што си, што сакаш да искажеш со начинот на кој се облекуваш и начинот на кој живееш – Џани Версаче.
  • Јас не дизајнирам модни парчиња, јас дизајнирам соништа- Ралф Лорен
  • Вашиот впечаток не треба да биде надмоќен, туку нешто што одговара на пригодата. – Дејвид Бекам
  • Убавото облекување е форма на добри манири- Том Форд

За авторот

Mr. M