Нега и одржување

Што мислат жените за влакнестите мажи?

Напишано од Mr. M

Влакната некогаш важеле за одраз на машкоста. Само погледнете го Џејмс Бонд, т.е. Шон Конери, кој со своите влакнести гради беше сексуален симбол во тоа време. Ако се верува во најновото истражување, жените сакаат мажи кои имаат влакна. Тие им даваат чувство на сигурност но сепак постојат граница од влакнести мажи и оние премногу влакнести.

Со влакната кај мажите во пакет оди и брадата. Токму тоа според многумина е главната причина поради која брадата е толку популарна и во мода.

Ова е логично затоа што за да имате влакна и силна брада ви треба тестостерон, т.е. машки хормон. Многу машки хормони значат повеќе енергија, сексуална желба и самодоверба. Како што можете да видите, станува збор за биологија, а помалку за естетика.

 

DL_Multifresh_300x250.jpg

За авторот

Mr. M