Стил

Што треба да облечете кога одите на викенд во природа?

Напишано од Mr. N

Во минатото, кога градот и државата не претставуваа само географска разлика, туку и сатирична, двете создадоа различни видови на комбинации за тоа како луѓето треба да се облекуваат. Никогаш не се носела кафена боја во град. Сите препочиувале Оксфорд во однос на мокасина. Доколку луѓето оделе надвор од град, тие биле соочени со различни правила, каде повеќето од нив носеле рамни капи.

Сето тоа изгледа поослободено во денешно време. Затоа, прашањето е како точно да се облечете, доколку одите надвор од град? За да ви помогнеме, дојдовме до неколку упатства кои треба да се од корист. И што е уште поважно, ние сме наменети за стилови кои можете да ги носите во автобусот до железничката станица без да добиете смешен изглед.

Руно јакна

Враќањето на руно јакната во мода претставува музика за нашите умерено студени уши оваа есен. Руното е потопло и се подложува подобро на слоевите во однос на јанката. Говорејќи на тоа, ние особено го сакаме ефектот постигнат со повлекување на Патагонија Ретро-X  дизајн, кој сака да каже, “Да, знам дека сум облечен во нешто слично на она што татко ми го носеше на кампување порано. ”

Костум

Костумот не е тоа што вие го нарекувате практично. Тоа нема да биде наш прв избор за планинарење, да кажеме. Но, во целина, јакните стануваат се полабави и панталони се сечат повеќе, со што кроењето станува помалку актуелно. Ткаенините се помалку структурирани, исто така – поплин, Џерси и кашмир сите се актуелни оваа сезона, иако еден стил владее во нашите очи.

Карго панталони

Ако сте имале ретроспектива од 1990-тите години во последно време, не грижете се – поттикнувањето на носталгија за оваа деценија е нешто што повеќето дизајнери го имаат за цел последните неколку сезони или слично. Како и претходно споменатото руно, се претпоставува дека и карго панталоните биле непоправливи, но понекогаш оценувачки очи на модата. Но, светот на стилот е секогаш променлив.

Зимски чизми

Секогаш кога одите на викенд во природа, мора вашите лускузни патики да ги замените со вистински пар на чизми. Прво, тие се направени од прекрасна мека велур кожа, која не е  позната по својата способност да се одвратат од вода и кал. И покрај тоа што можете да ги третирате со заштитник за да ги направите сплескан и отпорен на дамки (Џејсон Маркк прави одлично решение), овој мал комплет за земјата е повеќе за да изгледате како да сте во право дома во големата отворено

Плетен џемпер

Секој пат кога ќе го спомене плетениот џемпер, вие се чувстувате топло и заштитено. Со цел да се даде почит на стилот популаризира во 1920-тите и 1930-тите години, ткаењето на плетени џемпери создаде похрабри профили, што служат како совршен противник на сивата боја оваа сезона. Побарајте и повторувања на логото, како на пример Баленсиага, Гучи и Мисони, за да именувате неколку.

Проверено палто

Провереното Holiday Boileau палто е едно од оние класични парчиња со кои можете лесно да ги имитирате претходниот сопственик. Клучот за носење, без да се меша изгледот на вашиот прадедо, сепак, е да се комбинира и да се совпадне со технички парчиња.

 

 

 

 

За авторот

Mr. N