Водич за патување

Што треба да знаете пред да отпатувате некаде

Напишано од The Gentleman

Прва работа која треба да ја знаете е дека треба да ги почитувате мерките и да се воздржите од патувања. Но, сепак, доколку одлучите или морате да одите некаде треба да внимавате на некои работи кои се многу важни.

Не се само дезинфекционите средства, пасошот и маската.

Прва работа доколку мора да одите е да проверите добро какви се насоките и практиките од Ковид 19 ситуацијата и на што да внимавате.

Второ што треба да направите е тест за корона вирусот.

Трето е да проверите какви протоколи има хотелот каде ќе отседнете.

Како четврто е да дознаете каде има ковид центри за тестирање доколку се најдете во ситуација со заболено лице или осетите некој симптом.

Убаво испланирајте го вашето патување до танчина што би рекле.

Како шесто и многу важно е да не ги заборавите маската, средството за дезинфекција, витамини и останати потребни работи кои се основни за справување со корона вирусот.

Доколку летате со авион, секогаш прво чекирајте се онлајн.Гледајте да не јадете и пиете премногу пред летот, за да избегнете одење во тоалет.

Не заборавајте дека по пристигнување во хотелот или кое и да е друго место задолжително дезинфицирајте уште еднаш се. И навикнете се да јадете во соба на пример. Избегнувајте многу гужва.

 

За авторот

The Gentleman