Стил

Што викате за сомотскиот костум? Дали би го одбрале?

Напишано од Mr. M

Сите мажи мораат да имаат костум во својот гардеробер, барем еден од оние класичните. Сепак покрај тие, еден модерен маж треба да има и кежуал костуми кои ви даваат еден поопуштен изглед. Еден од најпознатите матерријали во модниот свет е сомотот. Порано многу се носеа сомотски парчиња, но некако како да настана нивната пауза.

Сомотските парчиња некако се поврзуваат со оние постари мажи, но денеска како да гледаме нивно враќање и тоа кај младите.

Постојат секаков вид на сомотски модни предлози, но што велите за сомотски костум?

corduroy-suit

Понекогаш на секој човек му треба промена, а една од најлесните која што може да ја направи е во стилот. Смотот е материјал кој совршен за есенските денови. Пред се поради негоавата изржливост и дебелина која држи топлина.

Освен тоа смотот е материјал кој е лесен за одржување.

What do you mean, you don’t own a corduroy suit?

Кога станува збор за бојата, сомот може да се најде во голем број на бои, нешто слично како чино панталоните. Од посветли до потемни изборот е бесконечен.

DL_Multifresh_300x250.jpg

За авторот

Mr. M