Кариера

Ситници со кои ќе си ја подигнете самодовербата

Напишано од Нино

Потребно е малку за да си ја вратите или зголемите самодовербата, потребно е само да се држите до неколку важни работи…

Осум едноставни работи кои ќе ви ја зголемат самодовербата:

1. Не се споредувајте со другите, туку споредувајте се самите со себе.

2. Заблагодарете се, не се објаснувајте.

3. Кажете „не“ кога нешто не ви се допаѓа.

4. Држете ја главата високо.

5. Вежбајте за да имате енергија

6. Насмевнувајте се на непознатите луѓе.

7. Седете исправено.

8. Секој ден поставувајте си мали цели и бележете си ги постигнувањата.

Denar.mk

За авторот

Нино

Нино е алфа и омега за техничкиот дел, неговата работа е одржувањето на моторот кој го движи Friday. Кога не работи на Friday обично дизајнира сајтови во Why Not Communications, прописно навлечен на сите серии кои вклучуваат магии и змејови обожава кафе и музика. Доколку нешто не функционира на Friday како би требало или вашиот банер доцни со поставување тој е човекот кој би требало да го обвините :)