Креатива

Скопје секој ден изгледа поурбано, но дали сте приметиле зошто?

Напишано од Пјер

Најновиот проект кој ги разубавува градовите во Македонија е дело на уметникот Давид Ристевски ака Dreadpen.  Станува збор за цртање интересни графити на оние малите сандачиња/трансформатори за струја кои ги има низ уличките во Скопје, и најверојатно (не сме сигурни 🙂 ) и во дел од останатите градови низ МКД. Dreadpen секојдневно ги објавува на неговиот Инстаграм профил, и мора да признаеме изгледаат неверојатно.

Мал дел во продолжение –

За авторот

Пјер