Нега и одржување

Совети за нега од најискусните мажи

Напишано од The Gentleman

Немојте премногу да се сончате- Штетните сончеви зраци не се виновни само за брчките, туку ризикувате и од заболување од карцином на кожа. Затоа е многу важно да користите производи кои ќе ја заштитат вашата кожа. Исто така, треба да носите очила за сонце, а кога има високи температури и капа или капа.

Секојдневно користете навлажнувачи кои имаат заштитен фактор во нивниот состав. Овој производ треба да го користи секој од своите тинејџерски денови наваму, бидејќи е единствена заштита од предвремено стареење. Наменето да се заштити од зраците на сонцето и стареењето што предизвикува УВЕ зраци, кои „нè бомбардираат“ во текот на целата година, дури и во зима, треба да бидат главен дел од вашата рутина. Исто така ве советуваме да користите креми за раце затоа што не можете да ги камуфлирате брчките со коректор.

Многу е важно да ја негувате и Вашата коса. Многу мажи почнуваат да ја губат косата по триесеттата година , кај некои луѓе тоа е генетско, а кај други тоа е прашање на лоша грижа. Ве советуваме да не заштедите пари кога станува збор за производи кои ќе помогнат да се спречи опаѓање на косата и да ја храни косата и да ја направите бујна и здрава.

Користењето премногу парфем не е само претерување, туку е и знак за лоши манири. Мирисот треба да ги заинтересира луѓето, а не „задушени“ или полошо – да предизвикаат алергии. Затоа е важно да се обрне внимание на тоа колку парфем прскате на себе.

 

За авторот

The Gentleman