Апликации

Споредба на публиката на Инстаграм и Фејсбук

Напишано од Mr. N

Socialbakers не почастија со уште една добра статистика и анализа на тема борбата на Инстаграм и Фејсбук.

Според првите податоци за 2020 година, истата во споредба со 2019 се разликува во тоа што на Инстаграм се зголемуваат бројот на интеракции на брендовите со публиката, за разлика од Фејсбук. Но и покрај овој податок, брендовите не бегаат од Фејсбук, и продолжуваат да го зголемуваат бројот на постови на оваа мрежа, сеуште држејки ја првата позиција помеѓу социјалните мрежи.

Која е вашата стратегија?

За авторот

Mr. N