Луксуз

Сте се запрашале некогаш зошто поголемиот дел од рачните часовници се екстремно скапи?

Напишано од Mr. N

Благодарение на A. Lange & Söhne, едни од најдобрите креатори на рачни часовници, го имаме одговорот на ова прашање. A. Lange & Söhne е Германска компанија која датира од 1845 година, од тогаш па до ден денес, нивниот бренд е препознатлив по луксуз, прецизност и стил.

Нивниот Product Development директор, Anthony de Haas, одвои дел од своето време да го објасни целиот процес и да одговори на поставеното прашање, а како пример е земен Datagraph Perpetual “Tourbillon” часовникот кој вреди 300 000 долари.

 

За авторот

Mr. N