Мода

Светски фраери кои обожавале дворедно одело (ФОТО)

Напишано од The Gentleman

Дворедното одело било симбол на престиж во некои времиња. Го носеле оние кои биле благородници, кои имале фамилијарна титула. Тоа било симбол и на елеганција.

Искрено дворедното одело е нешто кое многумина не го практикуваат, а треба да го носат. Со тоа покажуваат моќ и знаење.

Низ времето многу познати светски фраери носеле дворедно одело. Еве кои биле тие мажи.

No Merchandising. Editorial Use Only. No Book Cover Usage.
Mandatory Credit: Photo by Moviestore/REX/Shutterstock (1573618a)
Marlene Dietrich , Maurice Chevaller, Marlene Dietrich, Gary Cooper
Film and Television

circa 1931: Edward Albert, the Prince of Wales (1894 – 1972, right) and his younger brother, Prince George (1902 – 1942) later the Duke of Kent, in Panama, on their way to Buenos Aires where they are to open the British Empire Exposition. (Photo by Keystone/Getty Images)

B95ET6 His Royal Majesty Prince Michael of Kent at opening the international golf competition BMW Russian Open 2004

За авторот

The Gentleman