Забава

Тактики како да се ослбодите од екипата која инсистира да излезете?

Напишано од Mr. M

Секој од нас има пријатели кои што постојано инсистираат нешто да правите со нив. Да излезете, да се пијанчите или нешто сл. Можете да најдете друго друштво кое што ќе ве инспирира за поинакви работи и времето ќе го поминете без притисоци, но сепак тоа не е добра опција.

Сите ние имаме свој стил на живот, но не секој ќе го подржува нашиот начин. Сепак, во реалност немаме исти разислувања со пријателите, ако сте со некој пријател одамна, тогаш мора да ги испочитуваме во одредени моменти дури и кога не сакаме.

Затоа денеска ќе ви претставиме неколку тактики кои што ќе ни покажат како на најдобар начин да избегнеме пијанчење ако, ако Вашето друѓтво инсистира на тоа.

Додека пиете, пијте повеќе вода

Бидете мудри, додека останатите се наливаат со алхохол, вие секоја друга тура заменете ја со чаша вода.

Водка или џин со лед

Овие пијалоци се провидни, а преку ледот можете да ги разбажувате. Топењето на ледот го подигнува нивото на течност во чашата 🙂

Дојдете на пола од вечерта, додека другите се веќе запиени

Тоа е добра тактика, бидејќи може да направите компромис. Додека вие стигнете, останатите веќе ќе бидат расположени и нема да ве критикуваат.

 

 

За авторот

Mr. M