Автомобили

Tesla Model 3- уште еднаш се покажа совршен на тест возење

Напишано од Mr. M

Една од најголемите предности на електричните автомобили е нивното ниско тежиште, а благодарение на тоа тие може да се пофалат со голема стабилност во текот на возењето. Во споредба со другите авотобили тие имаат поголема тежина поради батериите кои што ги носат во себе.

Оваа предност кај елетричните возила може да се види на сите тестови кои што се досега направени од страна на експерите, а најголем доказ за тоа е тестор северен елен.

Станува збор за еден специфичен тест за безбедност кој што ги тестира возилата на еден поекстремен начин.

За авторот

Mr. M