Филмови

Треба да бидеме горди! Официјално е, Медена Земја дури со две номинации за Оскар

Напишано од Mr. M

Официјално е, Медена Земја дури со две номинации за Оскар. Од вкупно 159 документарни филмови Медена Земја влезе во потесен круг од 15 во категоријата “Најдобар документарен филм,, и конечно се најде на листата номинирани.

Но, освен во оваа категорија овој филм е номиниран и во категоријата “Најдобар странски филм,,. Документарецот на Тамара Котевска и Љубо Стефанов со ова го достигна можеби и најголемиот успех во македонската филмска историја.

DL_Multifresh_300x250.jpg

За авторот

Mr. M