Кариера

Трејлер – документарен филм за Џани Ањели

Напишано од martin

Џани Ањели е врвен титан на индустријата од 20 век и огромен извор на инспирација за нас во Friday.mk. Охрабрувачки е да се види дека успешниот бизнисмен сега е почестен со документарен филм на ХБО за успесите и падови на животот на чело на најголемата европска автомобилска империја.

Пред се, тој бил успешен бизнисмен и модна икона која се спротивстави на конвенциите и добиваше влијание во секое негово движење. Како основач на “Фиат”, Ањели издвоил пат како можеби најуспешен автомобилски магнат во историјата, мешајќи ја практичноста со италијанскиот елан и убавината на секој чекор. За Ањели, животот беше во детали – автопроизводителот беше познат колку што го носеше својот часовник надвор од неговата кошула, како и за страшниот успех на Фиат.

Во режија на Ник Хукер, филмот ќе содржи извонредни интервјуа со 40 членови на интимниот круг на Ањели, од љубовници до ривали, од копири до доверливи лица. Дајан фон Фурстенберг на својот вујко му дава врвен комплимент: “Секоја жена беше вљубена во него; секој човек сакаше да биде како него “

За авторот

martin