Нега и одржување

Трите свети правила за долната облека од големиот Том Форд (ВИДЕО)

Напишано од The Gentleman

Големиот Том Форд секогаш има што да каже кога се работи за модата. Денеска ви ги презентираме неговите три правил на тема долна облека.

Пред да го погледнете 2 минутното видео, ние на кратко ќе опишеме за што станува збор.

Првото правило гласи – никогаш доста од долна квалитетна облека за која мора да имате уредна фиока во која се ќе биде распоредено како под конец.

Второ правило гласи – класични гаќи се носат под тесна облека и формална облека, а оние широките боксерки се носат под спортска поширока облека.

Трето правило – бидете смели, и во моментите кога знаете дека ќе останете по гаќи, не плашете се да изберете нешто пооткачено и со стил.

За авторот

The Gentleman