Фитнес

Вежба која најдобро ги дефинира стомачните мускули

Напишано од Mr. N

Доколку не сакате да вежбате во теретана, не се грижете оваа вежба можете да ја правите и во домот.

Ако можеме да кажеме дека некоја вежба е најдобра и дека ја вклучува работата на многу мускули на телото, тогаш тоа е познатиот планк, или статичниот склек на лактите.

Ова е всушност голем предизвик за целото тело, бидејќи ја тестира неговата издржливост и ја зајакнува целокупната стомачна мускулатура.

Погледнете како правилно се изведува оваа вежба и започнете со активностите уште денес!

 

За авторот

Mr. N