Забава

Во кое новогодишно клише спаѓате вие?

Напишано од Пјер

Нова Година е на чекор од нас, иако потешко од порано, сепак еуфоријата почнува да се чувствува околу нас. Дома е накитено, на улиците колку толку има некоја сијаличка, на работа секоја фирма веќе игра secret santa. Неколку празнични моменти кои ги гледаме секоја година, и кои веќе сигурно стануваат монототи клишеа.

Прашањето ни е, во кое новогодишно клише спаќате вие, односно вашиот карактер? Пронајдете се во продолжение –

THE ECO-WORRIER (особено популарно со загаденоста во МКД)

THE BRAND LOVER (шопинг манијакот, кој едвај чека да се поднови за празниците)

THE SHOW-OFF (фраерот, кој мисли дека празниците се вртат околу него)

THE REFUSENIK (мажот кој одбива да дава значење на празниците, и на кој му е сеедно што се случува околу него)

THE TRADITIONALIST (поклони, насмевки, забава, целосно вклучени во атмосферата наречена Нова Година)

THE CRINGE-MAS SPIRIT (позерот, кој секој момент го објавува на социјалните мрежи, без разлика дали е со девојката, кучето, или целата фамилија)

 

За авторот

Пјер