Пијалоци

Во кои европски земји се пие повеќе чај од кафе, и каде е Македонија?

Напишано од Mr. N

Деновиве наидовме на една слика од Европа, каде земјите се поделени на оние кои повеќе пијат кафе од чај, и обратно.

Се разбира дека медитаранот е кафе регион, а тука некаде сме и ние како Македонија. А кај земји кои повеќе преферираат чај има некои изненадувања. Секако ладните Русија и Украина, традицијата во Британија и Турција, но кој да знае дека чајот е омилена пијачка кај Унгарците.

Интересно –

За авторот

Mr. N