Фитнес

Во кој дел од денот е најдобро да вежбате?

Напишано од Mr. M

Според многу истражувања кои што се направени, најсилно се чуствуваме во текот на ноќните часови и тоа е најдоброто време за губење на килограми. Вечерниот период е најдобар за намалување на мастите бидејќи во тие моменти вашиот метаболизам е во полна брзина и можете да направите подобри резултати.

Многу медицински екперти кажуваат дека најсилни и најбрзи сме во 19 и 23 часот, а најспори и најслаби сме во 07 часот наутро.

Сепак, не е важно кога вебжате, важно е само да тренирате.

 

За авторот

Mr. M