Стил

Водич и правила за перфектен формален бизнис стил

Напишано од Mr. N

Формален стил значи стил со модно комбинирање на класичното одело. А одела, во денешно време, има милион. Дел се за зима, дел за лето, дел се формални, дел кежуал, а има и хипстерски и во секакви нијанси.

Во продолжение имаме еден краток инфографик кој дава објаснување за тоа какви материјали на одело има, кога истите се комбинираат за време на сезоната, настанот и стилот. Погледнете и одберете паметно –

За авторот

Mr. N