Архитектура

Водич за мажот како да го среди својот стан според најновите трендови

Напишано од Mr. M

Вашиот стил треба да одговара на просторот во кок живеете и обратно. Внесување на новитети и освежување на просторот не е така тешко доколку ги познавате основните принципи, еве неколку…

Текстура- Во тренд е рапава текстура, визулено доживување кое веднаш ќе ви пренесе и чуството под рака. Камен, цигла, рапав бетон. Ако користите некој од овие материјали, тогаш значи дека сте маж со смелост.

Длабоки бои- одберете боја на ѕид и на ткаенина како сива. Заматените бои даваат смирена атмосфера.

Еколошка свест- нашето однесување и активности влијаат на животната средина. Користете био материјали, рециклиран текстил, органски памук… Еколошката свест е во тренд.

Минимализам- држете се до лесен мебел со едноставни линии но внесете разнобојни перници чиј распоред и бои можете да ги менувате.

Уметнички дела- немора да бидат само слики, графици, колажи склулптури кои и не мора да имаат некој познат потпис.

За авторот

Mr. M