Патувања

Водич за патување: Во кои европски градови ќе поминете најевтино?

Напишано од Mr. M

The Post Office е британска компанија која што повторно ја објави листата од најевтините европски градови. Оваа листа е направена според цените на туристичките атракции, јавниот превоз, храната, ноќевањата во еден просечен хотел…

На прво место е Вилнус во Литванија, потоа следува Белград, а на третата позиција е Варшава.

 

Еве во кои европски градови ќе поминете најевтино…

  1. Вилнус, Литванија
  2. Белград, Србија
  3. Варшава, Полска
  4. Истанбул, Турција
  5. Букурешт, Романија
  6. Порто во Португалија
  7. Рига во Летонија
  8. Братислава, Словачка
  9. Москва, Русија
  10. Прага, Чешка

 

За авторот

Mr. M