Апликации

WhatsApp воведува нова корисна карактеристика

Напишано од Mr. N

Од вчера, како што пренесува „The Verge“, тој никогаш не „оживеан“ дел од популарната апликација влегува во нова фаза, па така приказната со „WhatsApp“ во друга сфера од вашиот дигитален свет ќе може да ја споделите само со еден клик.

Во бета верзијата на „WhatsApp“, опцијата за споделување приказни се наоѓа под статусот, а може да ја споделите директно на Фејсбук или пак на Инстаграм и Gmail.

WhatsApp“ е во сопственост на Фејсбук од 2014-та година, а тогаш на корисниците им беше ветено дека популарната чет апликација ќе работи „независно и автономно“.

Денес ја користат 500 милиони луѓе, а во 2020-та година, тој дел од WhatsApp ќе биде место со најмногу реклами.

За авторот

Mr. N