Љубов

Задолжителни работи кои секој љубител на пури треба да ги направи

Напишано од The Gentleman

Во светот на уживателите на добрите пури постојат низа на непишани правила кои строго се почитуваат при конзумирање на пурите. Пурите имаат доста добра репутација и важат за производ кој овозможува вистинско задоволство.

Во светот, особено во САД, пурата го нема тој момент на луксуз како кај нас, и пурата се смета за тутунски производ кој може секој да си го дозволи.

Секако, има пури кои се скапи и не може да ги пуши секој, но има и пури кои се ефтини и се прифатливи. На крај од денот, пура се пуши еднаш во денот.

Еве што треба да направи секој уживател на пури

  1. Да пушите кубанска пура која е направена пред ембаргото на Куба
  2. Да посетите едно од местата каде се произведуваат пури
  3. Да ја посетите Куба
  4. Да ја поклоните првата пура на некого
  5. Да уживате во добра пура и квалитетен пијалок
  6. Да ја купите пурата која секогаш сте ја посакувале
  7. Да пиете скапо виски со пурата
  8. Да станете порано, да читате вести и да пушите добра пура додека другите околу вас спијат

За авторот

The Gentleman