Автомобили

Завршува производството на легендарната „буба“

Напишано од Mr. M

За прв пат масовното производство на еден од најлегендарните автомобили започнало во 1945 година. После три генерации и речиси 70 години производство, компанијата Folksvagen објави дека веќе бубата нема да се произведува повеќе. 

Како настанала бубата?

Идејата била да се направи еден народен автомобил кој ќе може да го имаат сите, од богатите па се до оние кои не се толку финансиски моќни. Целта била да има доволно простор за една фамилија. Најголем број од овие автомобили биле продадени во Америка во 1968 година.

Во овие 70 години, Бубата претрпела доста измени во дизајнот, сепак постојано останувала препознатлива.

За авторот

Mr. M