Спорт

Жозе Мурињо со казна затвор од една година…

Напишано од Mr. M

Еден од најконтроверзните ликови во фудбалот, Жозе Мурињо, направил да има проблеми со власта во Шпанија поради даночни измами и добил казна затвор од една година и прачина казна од 2,2 милиони евра.

Мурињо на судењето ја признал вината околу данокот и се догвоорил со шпанските власти да не ја оди во затвор, но да плати парична казна.

Тој е обвинет за парична даночна измама од 3,3 милиони евра, бидејќи тој не ги пријавил парите од имиџ правата во 2012 година, додека бил менаџер на Реал Мадрид.

 

За авторот

Mr. M