Uncategorized

Златната доба на “ЏЕТ-СЕТ”-от во светот (ФОТО)

Напишано од The Gentleman

Џет Сет. колку фраерски и моќно сето ова звучи. Можеби некој од вас памети, но оние помладите сигурно не, дека во минатото тоа било навистина џет сет. Кога ѕвездите не биле достапни на само еден допир. Сега кога сите тие ни се достапни, некако овој збор како да го изгуби значењето.

Џет сетери се оние луѓе кои не се многу социјално активни, а се секогаш и секаде на најголемите случувања. Тоа се луѓе кои секој сака да ги види на својот настан. Џетсет, џетсетери е назив кој потекнува од англискиот речник, со кој се озмачува посебна група на луѓе, кои припаќаат на високата класа или “високото добро утро” и чиј живот се карактеризира со луксуз, патување, со работи недостапни за повеќето луѓе.

Сега ќе ве вратиме низ годините да ви го прикажеме оној вистински џетсет.

C5XE6G CLARK GABLE (1901-1960) US film actor about 1956

 

За авторот

The Gentleman