Психологија

Знаци кои ќе ви покажат дали сте алфа мажјак или не

Напишано од The Gentleman

Постојат во светот голем број на мажи кои се без карактер, мажи кои бегаат од обврските и мажи кои не го чуваат она што го имаат. Овој тип на мажи според многумина е најлош. Без самодоверба, секогаш несигурни и секогаш се водат по околината, наместо цврсто да стојат и да ги бранат своите ставови, а вистинскиот господин на крајот ќе се извини ако не бил во право.

Да се има став и карактер најчесто се вели дека тој човек е алфа мажјак. Знае да ја понесе екипата. Еве кои работи не ве прават Алфа Маж.

Не практикувате самоодбрана – нема постојано да бидат покрај вас вашите родители или сопругата и да ве штитат. Добро е да бидете по на страна од насилство и да ги решавате проблемите без невоља. Но, другите алфа мажјаци понекогаш ќе ве провоцираат и ќе се јави потребата за самоодбрана

Постојано пратите спорт, видеоигри и гледате ТВ емисии – вие сте слаб маж ако проблемите ги решавате со седење и ништо не превземање. Подбро ќе ви биде да се свртите кон остварување на некои проекти или цели, без разлика дали од нив може да заработите.

Повеќе ве интересираат другите луѓе од новите идеи – трачевите се за слабите мажи. Вистинскиот маж е заинтересиран за нови идеи, сака да дознае како функционира светот, сака да создаде нешто ново и да се бори за тоа.

Често гледате порнографија – како замена за прав секс.

Вашата девојка одлучува за се во врската – како тогаш сте дошле до фаза да имате девојка? Иако е сосема нормално заедно да одлучувате за некои работи, но вистинскиот маж, не дозволува девојката да ги носи неговите одлуки.

За се вие  криво друштвото – наместо да ја прифатите грешката ида гледате да се е повтори.

Не можете да ја поднесете вистината – ако не сте во право, бидете господин и извинете се.

Во врска сте со самохрана мајка – вистинскиот господин тоа нема да го дозволи. Самохраната мајка кога е во врска со алфа мажјак, таа не е веќе самохрана мајка.

За авторот

The Gentleman