Психологија

Знаете ли која особина кај мажите најмногу ги возбудува жените?

Напишано од The Gentleman

Дали некогаш сте се запрашале која е една особина што жените и мажите ја сметаат еднакво привлечна? Студијата на австралискиот универзитет во Квинсленд тврди дека потребата да се задоволите прво самите себе е необјасливо интересна.

Ова не е за сексуално задоволство, туку за ставање себе си на висока позиција.

Во истражувањето беа вклучени 115 студенти, а задачата беше едноставна – да се процени нивото на привлечност на лицата врз основа на сликата и неколку карактерни црти. Карактеристиките се намерно манипулирани така што е јасно дека лицата се поделени во две групи – оние кои се склони кон послушност, кои сакаат да го прават тоа што им го кажуваат другите, а оние што се непослушни, односно имаат тенденција да го изберат својот пат.

И жените и мажите им дадоа голем приоритет на лицата што не се послушни и не треба да се прилагодат на туѓите желби.

За авторот

The Gentleman