Технологија

Зошто Autocorrect се уште претставува проблем кај денешните смарт телефони?

Напишано од Mr. N

AutoCorrect е карактеристика специфична кај iPhone повеќе од 10 години која се уште создава фрустрирачки грешки, додека се допишуваме со некого.

За да дојдеме до дното на ова прашање, ви прикажуваме видео во кое Ken Kocienda, човекот кој помогна да се создаде оваа карактеристика во Епл, објаснува како функционира AutoCorrect и што се случува кога погрешно го толкувате зборот или фразата која пробувате да ја напишете.

За авторот

Mr. N