Бизнис совети

Зошто бизнисмените вработуваат повеќе интроверти од екстроверти?

Напишано од Mr. M

Интровертите се покреативни! Општо познато е дека интровертите се покеативни од интровертите. Според многу експерти, креативноста е начин на решавање на проблемите на интелегентните, активните и високо емотивните и многу интровертните луѓе.

Другата важна работа е дека интровертните луѓе е полесно да ги мотивирате, а според истражувањата до кои дојдовме, кога станува збор за рокови, интровертите секогаш се држат до роковите, бидејќи имаат однапред ги планираат работите.

Секогаш размислуваат пред да кажат нешто!

Екстровертите разговараат многу брзо, додека интровертите секогаш знаат што треба да кажат, пред да почнат да зборат.

И последната многу важна работа е што интровертите подобро го прифаќаат фидбекот. Без разлика дали станува збор за негативен, позитивен или некој друг фидбек, интровертите подобро реагираат.

DL_Multifresh_300x250.jpg

За авторот

Mr. M