Водич за патување

Зошто Будимпешта е одлична дестинација за Божиќниот период?

Напишано од Mr. N

Според сајтот Најдобри европски дестинации, Будимпешта е одбрана за број еден божиќна дестинација во 2020-та  година.

Магичните сијалички и штандовите со топли пијалаци очигледно се најубави во Будимпешта, поради што маркетот пред базиликата Свети Стефан повторно ја понесе победата.

 

Оваа година елката е накитена со големи, црвени машни и лампиони во црвено-златна варијанта.

Атмосферата ви ја пренесуваме низ неколку фотографии:

 

DL_Multifresh_300x250.jpg

За авторот

Mr. N