Метрополи

Зошто градот Бордо е попривлечен од престолнината Париз?

Напишано од Пјер

Бордо, градот на виното, лоциран на реката Гароне во југозападна Франција, мора да биде дел од вашата листа на патувања. Покрај преубавата Француска атмосфера далеку од Париз, Бордо е најпознат по катедралата Saint-André, grand Place de la Bourse, преубавите градини и музејот Musée des Beaux-Arts de Bordeaux. Дефинитивно одличен избор без разлика на начинот на патување и друштвото. Нека не ве мрзи, врзете два лета, одберете период, и почнете да мислите на виното. Бордо дефинитивно заслужува да се најде пред Париз.

Мал водич во продолжение –

За авторот

Пјер