Мажот во очите на жената

Зошто мажите кои се во врска со подебелки жени се посреќни?

Напишано од Mr. N

Во Велика Британија се спроведе истражување во кое се испитуваше успешноста и среќата кај одредени бракови. Земајќи во предвид различните фактори кои влијаат на врската, како на пример годините на партнерот, место на живеење, една работа се истакна најмногу и ги шокираше истражувачите. Пронајдена е интересна врска кај голем број на мажи кои потврдиле дека се многу посреќни кога се во врска со подебели жени.

Со психолошките профили направени на подебелките жени, се пронајдоа одредени карактеристики кои совршено се вклопија во машкиот свет, кое дополнително води кон успешен и среќен брак.

  •  Дебелките жени се покажаа како подобри сопруги, бидејќи имаат способност подобро да ги проценат своите мажи, што ги прави среќни и задоволни.
  •  Тие многу ги ценат своите мажи.
  •  Тие се поверни и поодговорни сопруги.
  •  Тие се помалку агресивни од послабите жени.
  • Тие се самодостојни и подобро се снаоѓаат со деца.

Токму овие карактеристики покажуваат дека овие жени ги содржат сите фактори потребни за совршен брак. Се разбира, ова не значи дека секоја жена ќе биде добра, а секоја слаба жена ќе биде лош партнер, но ако веруваме во истражувањето, вие ќе имате повеќе среќа со жени кои имаат прекумерна тежина.

За авторот

Mr. N