Троши

Зошто рачните часовници со традиционален стил се враќаат во мода?

Напишано од Пјер

Рачните часовници се печат на машкиот стил.

Не за џабе се збори дека кога мажот ќе го извади капутот, не значи дека ќе се тепа. Но кога мажот ќе го извади својот рачен часовник, бегајте!

Оваа метафора е вистински знак за тоа колку мажите го ценат овој моден и сеприсутен аксесоар/предмет. Часовникарството не е само совршена комбинација на механизам и технологија, тоа е микс на совршенство, луксуз и дизајн. Технологијата може секој ден да вади нови рачни часовници кои одушевуваат со своите карактеристики како поврзување преку апликации со мобилниот, телевизорот и колата, но сепак традиционалниот рачен часовник нема никогаш да биде заменет од технологијата.

“Луѓето секогаш стигаат не време, на местото каде некој ги чека” – вели Коељо, а момците од Men’s Health додаваат дека чекањето и времето се секогаш поубави ако ги мериме со некој совршен рачен часовник.

Наши предлог модели – Omega, Tissot, Hamilton, Breitling, или Longines. Уште утре посетете ги салоните на Bozinovski

 

За авторот

Пјер