Во светот на часовниците

Зошто Швајцарските рачни часовници важат за најдобри во светот?

Напишано од The Gentleman

Пред да продолжиме на темава, и на одличното 2 минутно објаснување на експертите од Mr Porter, проверете што има најново на тема рачни часовници на Friday Shop (линк) и подновете се со најважниот моден аксесоар на денешницата.

Зборовите “Swiss Made” се побитни и од самиот бренд. Но зошто е тоа така?

Кратко видео на темата, кое детално објаснува за почетоците на изработката на рачните часовници во Швајцарија. За областите Женева и на селаните кои смениле професија од сирење на часовникарство, од преживувањето на кризата на кварц часовниците, па се до колку проценти треба еден рачен часовник да биде изработен во Швајцарија за да го заслучи приматот “Swiss Made”.

 Уживајте –

DL_Multifresh_300x250.jpg

За авторот

The Gentleman