Технологија

Зошто сите смартфони изгледаат идентично?

Напишано од Mr. N

Во денешно време, сите смарт телефони изгледаат идентично, благодарение на дизајнот на iPhone кој веќе трае со години.

Оригиналниот iPhone дизајн е фокусиран главно на екранот, а не на тастатурата.

Компанииите кои продолжија да го следат дизајнот на Епл пред најновиот модел iPhone X, сега го имаат вградено на Андроид телефоните со кои имаат остварено одлични успеси.

Дознајте повеќе на долунаведеното видео!!

За авторот

Mr. N