Кариера Стил

Зошто вашиот работен стил е поважен отколку што мислите?

Напишано од Mr. N

Еден од најмоќните и влијателни совети кои некогаш сум ги добил во својата кариера е секојдневната практика на вашето работно место како да сте на интервју.

Без разлика дали ви се допаѓа или не, вие повторно сте оценети од целиот тим околу вас. Со вашиот дрес код на работното место, вие испраќате голем број на сигнали за тоа како ја гледате животната средина, колку почит имате кон работата и кон себе си, во кои групи се идентификувате и каде мислите дека припаѓате. Значи, доколку се облекувате повеќе како група на која се стремите, а помалку како оној кој што сте, испраќате силен сигнал дека припаѓате во таа група.

Во продолжение, постои меѓусебна перцепција кај менаџментот која подразбира, доколку не можете да се справите со малите нешта, најверојатно не сте добро прилагодени за поголема одговорност. Едноставно кажете: Ако не можете да се облекувате правилно,вие не можете да се справите со многу други работи.

Како заклучок, практикувајте го секој ден како работно интервју и посветете внимание на тоа како другите ќе ве запознаат. Вие не треба да бидете највпечатливи на работното место, но треба да бидете добро облечени за околностите во однос на корпоративната култура.

За авторот

Mr. N